Dru yoga:

De traditie van Dru Yoga vindt zijn oorsprong in Noord India en is gedurende vele generaties van leraar op leerling overgebracht. Het woord Dru komt van het woord Dhruva wat stil en onveranderlijk betekent. Yoga betekent eenwording. Dru yoga is een zachte, maar tegelijkertijd krachtige vorm van yoga, gebaseerd op vloeiende bewegingen, unieke bewegingsreeksen, visualisaties en gecontroleerde ademhaling. Het stimuleert vitaliteit en brengt rust in de drukte van het dagelijkse bestaan. De oefeningen maken je lichaam flexibeler en brengen zo ook flexibiliteit in je leven. Met ontspanningsoefeningen leer je opgebouwde spanning los te laten en af te laten vloeien.

Dru Yoga is geschikt voor jong en oud ervaren of beginner en tevens een weldaad voor mensen met gewrichtsklachten, rugklachten, MS etc. Als je met Dru Yoga bezig bent zul je ontdekken dat het je helpt je lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren. Het opent de weg naar harmonie en vreugde en plezier.

Wil je graag een keer ervaren wat Dru Yoga is kom dan vrijblijvend meedoen met een proefles. Het is mogelijk om tussentijds in te stappen.

Inhoud van de les

We beginnen altijd met een activatie (opwarmen) van het lichaam. Energy Block Release (EBR) losmaken van geblokkeerde energie d.m.v. zachte, vloeiende bewegingen. Mudra’s dit zijn houdingen (meestal handhoudingen) om de energie te richten. Asana’s en sequenties. Houdingen en vloeiende reeksen met een versterkende en helende werking. Pranayama (ademhalingstechnieken). Diepe ontspanning Opgewekte energie verankeren zodat er een innerlijke balans ontstaat. Concentratie Beheersing lichaam, gedachten etc. Meditatie Stilte vinden in jezelf.

Meer informatie over Dru-yoga

Dru yoga is een internationale style en wordt over de hele wereld beoefend. Wil je nog meer informatie over Dru-yoga, kijk dan ook eens op de website van Dru-yoga Nederland.